ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Murat Erdem Anadolu Lisesi

Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2023-2024 Eğitim Ögretim Yılı 2.Dönem Başı Öğretmenler Kurulu toplantısı 5 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 15.40'ta okulumuz çok amaçlı salonunda okul müdürümüz Murat ÇAPKAN başkanlığında öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin katılımları ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından toplantıya başlandı.

06-02-202406-02-2024

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı

2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı

GÜNDEM:

1-Açılış ve Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması.

2-2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 1. Dönem yapılan Öğretmenler Kurullarında alınan kararların gözden      geçirilmesi,  değerlendirilmesi ve uygulanmasına devam edilecek kararların okunması.

3-İlgili mevzuatların okunması ve değerlendirilmesi.

a) Anayasanın Eğitimle ilgili maddesi,

b) 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun Genel Amaçları,

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun ilgili maddeleri.

4-Atatürkçülük ile ilgili konuların derslerde işlenişine ilişkin açıklamalar.

5-Öğretim Programlarının, Ders Kitabı ve Modüllerin Uygulanması.

6-2023–2024 Eğitim-Öğretim yılının 1. Döneminde başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumları ile ilgili genel değerlendirme yapılması.

7-İstenen başarı düzeyine ulaşamayan öğrencilerin yetiştirilmesi için alınacak önlemlerin görüşülmesi.

8-2023-2024 yılında yapılacak/yürütülecek proje çalışmaları.(Teknofest)

9-Eğitim ve öğretim etkinliklerinin düzenli yürütülmesi.

a) Bayrak törenlerinin itina ile yapılması,

b) Derslere zamanında giriş çıkış yapılması, ders defterlerinin usulüne uygun olarak yazılması, yoklama fişlerinin gereği gibi işlenmesi,

c) Öğrencilerin ilk derse geç kalması ile ilgili karar alma ve ara  derslere geç kalan öğrencilerle ilgili yapılacak işlemler ile ilgili görüşme,

d) Kütüphanenin aktif olarak kullanılması,

e) Spor malzemelerinin kullanımı, bakımı, spor sahasının temizliği ve tertibi,

f) Öğretmenlerin görev ve sorumlulukları,

g) EBA’nın aktif kullanımı ile ilgili görüş alış verişinde bulunma.

h) Sınıf öğretmenlerinin, öğrencilere sınıf geçme sistemini anlatması.

ı) Boş derslere öğretmenlerin girmesi,

i) Öğretmen izin durumu için okul müdürüne başvurulması,

j) Okulda cep telefonun kullanma koşulları,

l) E-okul fotoğraflarının yenilenmesi ve okul öğrenci kimliği oluşturulması,

10-2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. Döneminde yapılması planlanan Rehberlik ve Psikolojik Danışma faaliyetlerinin görüşülmesi, sınıf rehber öğretmenlerinin belirlenmesi.

11-2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. Döneminde yapılması planlanan faaliyetler ve topluma hizmet çalışmalarının görüşülmesi, eğitsel kulüpler ve kulüp danışman öğretmenlerin belirlenmesi.

12-Kurum kültürü oluşturulması çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunma.

13-Yerel, ulusal ve uluslararası yapılan sınav ve yarışmalara katılımın teşvik edilmesi.

14-Okulu tanıtım, mezunları izleme, istihdam, mesleki rehberlik ve danışma hizmetlerinin görüşülmesi.

15-Nöbet uygulamalarının görüşülmesi; Öğretmen ve öğrenci okul nöbetleri.

16-Kılık ve kıyafetlerle ilgili hususların görüşülmesi; Personel ve öğrenci kılık-kıyafet durumu,okul aidat ve öğle arası süresinin değerlendirilmesi.

17-Oy çokluğu ile kurul toplantısına alınacak diğer gündem maddelerinin eklenmesi.

18-Dilek, temenniler ve kapanış.

Yayın: 06.02.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 09:20 - Görüntülenme: 173