ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Murat Erdem Anadolu Lisesi

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünün Kutlamaları

Mrt

Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, milli marş olarak kabulünün 103. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Şbt

Okulumuz Felsefe Öğretmeni Zahide TURAN ASLAN ile 10-B sınıfımız ile "Çöpümle Yaşayamam" farkındalık deneysel çalışması yapılmıştır. İki hafta içerisinde gösterdikleri sınıf temizliğine olan  duyarlılıklarından dolayı 10-B sınıfı öğrencilerine teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Ock

Şehit Murat Erdem Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, şehrimizin en önemli kültürel miraslarından olan Adana Arkeoloji Müzesine 16 Ocak 2024 Salı günü Zahide Turan ASLAN öğretmenimizin rehberliğinde okulumuzun müze gezisini gerçekleştirdik.

Gezi, kültürel mirası ve sanatı anlama, sevme ve koruma kültürünün yerleşmesi konusunda öğrencilerimize katkı sağladı.

Farklı kültürlere saygı duyma, çeşitliliğin değerini anlama, empati kurabilme ve toplumun normlarını anlama gibi sosyal farkındalık unsurları Adana Arkeoloji Müzesi ile öğrencilerimize hissettirilmiş oldu.

Ock

10 Ocak 2024 tarihinde Okul Müdürü Murat ÇAPKAN, Müdür Yardımcısı Muhammed ZALOĞLU ve Rehber Öğretmenimiz Mustafa AYDINOĞLU tarafından velilerimize öğrenci devamsızlık, başarı ve disiplin durumları hakkında bilgi verilmiştir.

Ock

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlerimizi anmak amacıyla okulumuzda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

KIZILAY YETKİLİLERİ TARAFINDAN OKULUMUZ TOPLANTI SALONUNDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 11/01/2024 TARİHİNDE AFET BİLİNCİ OLUŞTURMA SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

Ock

Çukurova Belediyesi personellerinden Çevre Mühendisi Tekin GEBEN ve Gıda Mühendisi Tuğçe AKSOY tarafından okulumuzda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık hakkında kapsamlı bir eğitim verilmiştir.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI

Ock

Okulumuz öğrencilerinden "Adana İli Liselerarası Boks Şampiyonası" 1'incisi 11-F sınıfından Osman KARAGÖZ'ü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

"Akran Zorbalığı" ile ilgili Okulumuzda öğrencilere yönelik yürütülen farkındalık çalışmalarında, öğrencilerimize zorbalığın hiçbir gerekçesi olamayacağını, gerekli olması hâlinde, öğrencilerinize zorbalığın sonuçları ile baş edebilmeleri, sosyal ve duygusal beceriler kazanmaları veya zorbaca davranışlarını değiştirmeleri konusunda uzman yardımı almaları için yol gösterici önerilerde bulunuldu.

Ock

Gazi Mustafa Kemal'in 31 Ekim 1918 tarihinde Adana'ya gelerek, İskenderun'a çıkartma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verileceğini belirtmesiyle, Kurtuluş Mücadelesi ateşinin Adana'da yakılması, biz Adanalılar için bir övünç kaynağıdır. Çanakkale Savaşı'ndaki ruh Kurtuluş Savaşı döneminde Adana'da canlanmış, Adanalı esaret altında kalmayı reddederek, yapılan bütün zulümlere başkaldırıp, 5 Ocak günü düşmana karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde, Adana'nın çok önemli bir yeri vardır. Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923 tarihinde devlet reisi olarak şehrimizi ziyaretlerinde, Kurtuluş Mücadelesi kararını Adana'da aldığını, "Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur." sözü ile belirtmiştir. Türk milletinin zincirlerini kırarak elde ettiği bağımsızlığın temellerinin de Adana'da atıldığının bir göstergesidir. 5 Ocak günü kurtuluş bayramımızın yanında rahmetli Arif Nihat ASYA'nın Bayrak şiirini de edebiyatımıza kazandırmıştır. Adana'da 5 Ocak kutlamaları için akşam el-ayak ortalıktan çekilince, petrol lambasının yorgun ışığı altında, bayrağımıza sarınarak kalemi eline alır. Şafak sökerken, Bayrak şiiri hazırdır. O gece, şiiri nasıl yazdıysa, öylece kalır. Yani üzerinde ikinci bir defa oynama yapmaz. 5 Ocak kutlamalarında ilk defa Adana'da Saat Kulesinin yanındaki törende okunur.

Ock

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Gökhan ULUM, okulumuz 11. Yabancı Dil sınıfı öğrencileri ile buluştu. İngilizce dil eğitimine farkı açılardan bakmayı sağlayan bir saatlik eğlenceli seminerin ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Ömer Hocamız bu buluşmadan çok keyif aldığını ve gelecek sene tekrardan buluşma sözü vererek seminerini bitirdi. Biz de okul olarak Ömer Hocamıza teşekkürlerimizi sunar ve gelecek sene görüşmek dileğiyle başarılar dileriz.