ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Murat Erdem Anadolu Lisesi

Ara

17 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz "Güzel Atlar Ülkesi" Kapadokya gezimizi düzenleyen başta okul müdürümüz Murat ÇAPKAN'a, Gezi Kulübünden sorumlu öğretmenimiz Fadime İYİ'ye,geziye katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Kas

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında milletimiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Adana İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne Kimya Öğretmenimiz Eylem BAYAR öncülüğünde öğrencilerimize Kimya dersinin önemini laboratuvar ortamında anlatan bir gezi düzenledik. Gezi için her türlü desteği sağlayan Adana Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürüne ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda farkındalık oluşturması açısından"Ayın En İyi Sınıfı" uygulamasında belirlediğimiz 11-C sınıfı öğrencilerini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hacer ÖZDEMİR öncülüğünde Güzel Adana'mızın tarih kokan mekanlarında bir yolculuğa çıkardık. Öğretmenimize teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının daimi olmasını dileriz.

Ekm

Enerji kaynaklarının giderek tükendiği dünyamızda çevre konusunda üzerimize düşen sorumlulukları ne yazık ki yeterince yerine getiremiyoruz. Yaşanabilir bir çevreye sahip olabilmek için mevcut kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz.

Siz de aşağıdaki uygulaması basit önerileri dikkate alarak evinizde enerji tasarrufu sağlayabilir ve masraflarınızı azaltırken çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsiniz.

• Kullanmadığınız lambaları mutlaka kapatın.
  • Enerji verimliliği sağlayan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri kullanın.
  • İhtiyacınız dışındaki elektrikli cihazların fişlerini prizden çıkarın.
  • Bina yalıtımınızda enerji verimliliğine yönelik teknolojileri tercih edin. Pencerelerinizde iki ya da üç katlı cam kullanın.
  • Odalarınızı gün ışığından en iyi faydalanabileceğiniz şekilde kullanın.
  • Radyatörleri mobilyaların arkasına saklamayın.
  • Kış aylarında binalarınızın kapılarını açık bırakmayın ve kullanmadığınız odaları düşük ısıda tutun.
  • Sıcak su deponuzu ve borularınızı yalıtım malzemesiyle kaplatın.
  • Güneş enerjisi kullanan sıcak su sistemini tercih edin.
  • Mutfakta kullandığınız buzdolabı, bulaşık makinesi gibi gereçlerin daha verimli çalışabilmeleri için temiz tutmaya özen gösterin.
  • Buzdolabınızı 3-5°C aralığında çalıştırın.
  • Buzluktan çıkardığınız yemeklerinizi pişirmeden evvel çözülmesini bekleyin.
  • Sıcak yemeği buzdolabına hemen koymayın. Yemeğinizi soğutmadan dolaba koymanız hem dolabınızın daha fazla enerji harcamasına hem de yemekte bakteri üretilmesine sebep olur.
  • Fırın yemekleriniz için seramik veya cam malzeme tercih etmeniz halinde fırınınızın ısısını 20°C azaltın. Bu malzemeler ısıyı diğer malzemelerden daha iyi ilettiği için aynı sonucu verecektir.
  • Isının boşa gitmesini engelleyebilmek için tencere ve tavanızın genişliğinin ocağınızla aynı boyutta olmasına dikkat edin.
  • Yemek yaparken kullandığınız kapların kapağını kapalı tutun.
  • Yemekleri fırınınızın üst raflarına koyun. Böylece, pişirme sürenizi yüzde 20 azaltın.
  • Fırında pişen yemeği sürekli fırının kapağını açarak kontrol etmeyin, fırının lambasını kullanın. Çünkü fırınınızın kapağını her açtığınızda ısı enerjisinin büyük bir bölümünü kaybedersiniz.

Ekm

10 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 13.00'da Şehit Murat Erdem Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuz konferans salonunda yapılmıştır. Genel Kurulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.Okul Aile Birliğine seçilen üyelerimizi tebrik eder,görevlerinde başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Özgür Öner ÖZ, öğrencilererimize yönelik "Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı" semineri verdi. Seminerde internet ve sosyal medyanın hayatımıza olumsuz etkileri, sosyal medyada yapılan paylaşımların riskleri, siber zorbalık ve şifre güvenliği gibi konulara değinildi.

Ekm

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin öncülüğünde, Kütüphane Kulübü öğrencilerinin düzenlemiş oldukları bu güzel etkinlik için kendilerini kutluyoruz.

Kas